Iratkozz fel az új bejegyzések ingyenes értesítőjére!

Név:*
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

2012. október 27., szombat

Kedvező, illetve kedvezőtlen születési hónapok a vezetői karier tükrében


Gary Belsky a TIMES magazinban megjelent cikke azt elemzi, hogy a születés időpontjának mennyire van befolyása arra, hogy valaki vezetővé váljon.

Az elmélet hátterében az áll, hogy a nyári időszakban született gyermekek, amikor beiskolázásra kerülnek, majdnem egy évvel fiatalabbak, tehát tapasztalatlanabbak lesznek, mint azon évfolyamtársaik, akik az őszi-tél eleji időszakban születtek. Ez utóbbiak csak egy évvel később lesznek beiskolázva.

Mitt Romney as Chief Executive of Bain Capital, Nov. 10, 1993.
Photo: DAVID L RYAN / THE BOSTON GLOBE 


Amennyiben a tehetséget összefüggésbe lehet hozni a tapasztalatal és a fiatalkori sikerekkel, úgy valószínűsíthető, hogy az idősebb korban beiskolázott gyermekek előnyt élveznek fiatalabb évfolyamtársaikkal szemben.

Az elmélet alátámasztása érdekében, a kutatók adatokat gyűjtöttek a legsikeresebb vállallatok vezetőiről. A statisztikai eredményekkel igazolni látszik a feltevés. Június hónapban született az USA lakosságának 8.16%-a. Az említett vállalatvezetők közül azonban csupán 6.13% született ebben a hónapban.

A legjobb arány március (12.53%), április (10.67%), november (10.67%), január (10.13%) és Október (9.87%) hónapokra tehető.

Forrás: business.time.com

Nincsenek megjegyzések: